Azrael

Azrael

Azrael heeft mooie blauwe kijkers om in te verdrinken, en om heerlijk van te genieten: met zijn loense blik is hij onweerstaanbaar! Het gaat nu heel goed met Azrael maar hij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Hij was ooit een gewone Spaanse huiskat maar in Spanje is het helaas ‘goed’ gebruik om je kat op straat te dumpen als je er genoeg van hebt. Zo belandde arme Azrael in een kolonie van zwerfkatten in een kustplaatsje in Andalusië. Die katten wisten direct dat deze voormalige huiskat geen partij voor ze was: ze sloegen hem en lieten hem niet eten. Elke dag ging het een stukje slechter met arme Azrael. Een mevrouw zag het allemaal aan en belde het asiel. De vrijwilligers hebben Azrael bevrijd uit de kolonie, die zeker zijn dood zou zijn geworden.

Natuurlijk was Azrael fysiek maar vooral geestelijk beschadigd door zijn avonturen op straat. Hij verstopte zich de eerste tijd onder dekentjes, trillend van angst. Gelukkig hebben de vrijwilligers engelengeduld en bleven hem vriendelijk toespreken. Na genoeg tijd, ruimte en geduld durfde Azrael zich langzaam te ontspannen en de mensen van het asiel te vertrouwen. Waar hij eerst nog een beetje angstig mopperde, begint hij nu te spinnen als je rustig en lief zijn naam zegt. Vanwege zijn strabismus (ofwel scheelzien) moet hij soms even goed kijken om te kunnen focussen op wie er voor hem staat. Azrael zal zeker even moeten wennen aan nieuwe gezichten maar eenmaal gewend, is hij dol op knuffelen. Hij wringt zich dan van puur genot in allerlei gekke bochten. Als je zelf niet met knuffeltjes komt, komt hij ze soms ook zelf halen 🙂 Hij geniet er gewoon enorm van als je hem lekker aait en hij klimt soms ook bij je op schoot. Opgetild worden staat hij wel toe maar lijkt het niet helemaal geweldig te vinden. Misschien vindt hij het eng om hoog boven de grond te zijn, vanwege zijn loensen.

Spelen vindt Azrael ook leuk, vooral met balletjes, en ook zonnebaden en snoepjes eten zijn grote hobby’s. Tijdens het spelen kan hij uit speelsigheid wat bijten maar dat doen natuurlijk heel veel katten. Het maakt wel dat we Azrael liever niet plaatsen bij een gezin met heel jonge kinderen. Ook honden zijn geen goede combi met deze Siamese Spanjaard. Met andere katten kan Azrael overweg maar omdat hij ook van rust houdt, zou hij maximaal twee vriendjes kunnen hebben. Hij kan ook als enige kat heel gelukkig zijn, als hij maar genoeg aandacht krijgt van zijn baasjes. Azrael hoeft niet per se naar buiten maar als er een tuin of balkon is, moet deze buitenruimte wel katveilig zijn (ofwel afgeschermd). Met ‘buiten’ heeft Azrael het inmiddels wel gehad!

Wie valt er als een blok voor deze mooie, unieke Siamese Spanjaard?