Avatar

Avatar

Avatar leefde samen met nog meer kittens in een verlaten appartement. Waarschijnlijk is hun moeder hier bevallen. Zij was helaas nergens te vinden. De gezondheid van Avatar en de kittens was erg slecht. Ze leden, zoals zoveel verwaarloosde kittens, aan de nare niesziekte. Een ziekte die, als deze niet spoedig wordt behandeld, hele vervelende gevolgen kan hebben. De katjes hadden verschrikkelijk veel honger en dorst. Dagen gingen voorbij waarin zij in deze verlaten toestand verkeerden. Gelukkig werden ze opgemerkt door een man en hij nam contact op met onze Liliya.

Liliya ging snel naar het appartement om de kittens voorzien van voldoende voedsel en water. Je kunt je voorstellen als katjes dagen lang zonder eten en drinken hebben gezeten, ze het letterlijk opschrokken als ze het voorgeschoteld krijgen. Dit gold voor elk katje behalve voor Avatar.  Avatar was veel gelukkiger met de aanwezigheid van Liliya en kroelde langs haar benen, en vroeg om liefdevolle aandacht. Liliya nam Avatar en een aantal andere kittens mee naar haar opvang en zorgde ook voor onderdak voor de anderen.

Avatar is ontzettend sociaal naar mensen en naar andere katten. Hij is zelfs zo sociaal, dat hij zo blij is als een klein kind als hij een van de vrijwilligers ziet aankomen. Hij sjeest naar ze toe, en gaat op zijn achterpootjes staan om vervolgens kopjes te kunnen geven. Dit is een heel komisch en aandoenlijk gezicht. Liliya noemt hem ook haar “kleine baby”. Avatar vindt het ook leuk om te spelen, met de andere katten of alleen; deze jongen vermaakt zichzelf altijd prima. Met speelhengeltjes en laserlampjes maak je hem helemaal blij. 

Voor deze vrolijke vriend zoeken wij een heel gezellig huishouden. Een huishouden met katten en/of kinderen is geen probleem. Het is niet getest Avatar ook met honden kan opschieten, maar waarschijnlijk is dit geen probleem. Naar buiten hoeft Avatar niet per se, maar indien het huis voorzien is van een katveilige tuin of balkon dan zal hij daar vast graag een luchtje scheppen.