Aris & Charlie

Aris & Charlie

Charlie en Aris werden als kleine kittentjes van de kant van een drukke weg gered door een lieve man. Ze lagen dicht tegen elkaar aan, waren ontzettend bang en in de war. De man nam de jongens mee naar huis en begon hulp te zoeken via Facebook.

Tijdens een bezoek aan de dierenarts hoorde hij dat ze beiden ongeneselijk ziek waren en ingeslapen moesten worden. De man was verdrietig en wilde even nadenken. De arts maakte wel alvast een afspraak voor dezelfde middag. Ondertussen had onze Liliya de post op Facebook gelezen en nam contact op met een vriendin die in de buurt woonde. De vriendin haalde de man over om de jongens aan haar mee te geven in plaats van ze te laten inslapen.

De jongens werden naar de dierenarts van Liliya gebracht en bleken verre van ongeneselijk ziek. De mannetjes zijn letterlijk door het oog van de naald gekropen! Aris was zelfs helemaal niet ziek. Charlie’s was ook gezond maar een van zijn oogjes was er erg slecht aan toe en kon niet gered worden. Waarschijnlijk heeft hij niesziekte gehad en is zijn oogje daardoor beschadigd. Met veel zorg en liefde is Charlie er na zijn operatie helemaal bovenop gekomen. Hij heeft totaal geen last van dat oogje minder.

Charlie is een bescheiden, rustige en lieve jongen. Hij was in het begin erg bang maar draaide helemaal bij tijdens de intense zorg die Liliya hem moest geven voor zijn oogje. Je heb werkelijk geen kind aan hem. Hij is altijd kalm en rustig. Erg speels is hij niet, hij doet liever tukjes in een lekker bedje met zijn broertje. Je kunt hem oppakken, knuffelen en kussen en dan geniet hij intens. Bij je op schoot liggen voor een extra lange knuffelsessie of samen TV kijken vindt hij ook heerlijk.

Aris was bij binnenkomst volledig in shock en verschool zich achter Charlie. Nog altijd rent hij weg als je op hem af komt lopen, maar hij blijft voor Liliya intussen zitten of liggen. Als ze haar hand uitsteekt loopt hij nog weg maar het gaat steeds beter. Als je hem eenmaal te pakken en in je armen hebt vindt hij het heerlijk om geknuffeld te worden. Hij vindt zoveel katten om hem heen in de opvang maar eng en blijft altijd dichtbij Charlie. Hij komt langzaam uit zijn schulpje maar het zou in een huis bij een lieve familie veel sneller gaan. Hij heeft een ervaren, geduldig en lief baasje nodig dat tijd heeft om ook hem te laten zien dat mensen ook heel lief kunnen zijn. Aris heeft een ontzettend lief en rustig karakter, met liefde en geduld krijg je er een dankbaar vriendje bij.

Charlie en Aris zijn nog steeds onafscheidelijk en kunnen niet zonder elkaar. We zoeken dan ook een  waar ze fijn voor altijd samen mogen zijn. Voor Aris is een rustig gezin zonder kinderen en honden het beste. Een rustige, vriendelijke kat zou geen probleem moeten zijn. De jongens zijn echte binnenkatten. Indien een echt katveilig balkon of tuin (dus afgeschermd) aanwezig is zullen ze daar vast geen nee tegen zeggen, maar is dus niet echt nodig.