Alex

Alex

Alex woonde op straat en deed daar geen vlieg kwaad. Toch waren er mensen die het maar lastig vonden dat hij in de buurt liep en dreigden vergif te strooien. Een buurtwinkelier hield Alex een paar dagen veilig, maar kon hem niet in de winkel houden. Die lieve Alex liep dus weer gevaar. De winkelier maakt wel een video van hem en stuurde die naar onze Liliya. Toen zij zijn lekkere grote koppie zag sprong ze direct in de auto en haalde hem op Alex woont nu in haar opvang en is er helemaal thuis.

Alex is helemaal thuis in de opvang. Hij is een heerlijke grote, mollige knuffelkont. Hij zou eigenlijk een beetje moeten afvallen, maar het knuffelt wel lekker. Je kunt hem altijd wakker maken voor een knuffel, hij is er dol op. Hij is een rustige jongen en kruipt hij graag bij je op schoot of komt lekker naast je liggen om samen TV te kijken. Een echt gezelligheidsdier is het.

Met de andere katten in de opvang gaat Alex heel vriendelijk om, maar hij kan ook als enige kat in huis heel gelukkig zijn. Als zijn baasjes maar van knuffelen en gezelligheid houden natuurlijk. Spelen doet hij het liefst met zijn mensen. De andere katten mogen om hem heen tuimelen en rennen maar hij vindt een spelletje met zijn mensen veel leuker. Kinderen vindt hij ook gezellig, als er maar gespeeld en geknuffeld wordt. We weten niet of Alex het fijn vindt om met honden te wonen dus we gaan voor de zekerheid uit van niet.

Alex gaat graag af en toe even lekker naar buiten. Even een tukje in de zon doen of gewoon even kijken wat er in de buurt gebeurt. Ook vindt hij het fijn om op onderzoek uit te gaan in huis; lekker door verschillende kamers te wandelen en snuffelen. We zoeken dan ook een huisje met meerdere kamers en een katveilig balkon of katveilige tuin waar hij lekker op onderzoek uit kan.