Afro & Amber

Afro & Amber

Afro werd door kinderen op straat gevonden. Zij namen hem mee naar huis en de kleine jongen mocht daar zo lang blijven van hun moeder. Na een tijdje zoeken vond de moeder de opvang van Liliya en vroeg haar op hulp. Natuurlijk mocht Afro komen! Nog altijd vragen de kinderen Liliya af en toe hoe het met “hun” Afro gaat.

Amber werd ook van straat gered. Samen met haar moeder kwam zij naar de opvang. Helaas kon de moeder na jaren op straat te hebben geleefd niet wennen aan het wonen in de opvang. Ze bleef angstig en ongelukkig. De kleine Amber wilde heel graag spelen met de andere kittens maar door de angst van haar moeder durfde zij niet. De opvangmedewerkers hebben met pijn in het hart moeten besluiten de moederpoes weer vrij te laten. Zij wordt uiteraard in de gaten gehouden en gevoerd.

In de opvang zijn Afro en Amber dikke vriendjes geworden. Afro is een vrolijk en knuffelig jongetje, Amber is nog wat verlegen en trekt zich op aan haar vriendje. Ze willen dan ook graag samenblijven. Afro’s grote hobby is spelen, met de andere katten of speelgoed. Hij vindt alles leuk. Als hij uitgespeeld is kruipt hij graag op schoot voor een knuffel. Je kunt hem ook lekker oppakken voor een tussentijdse knuffelsessie. Amber wil wel spelen, maar durft nog niet zo goed. Oppakken vindt ze ook nog niet zo fijn, maar als je haar toch oppakt laat ze zich wel al knuffelen. Wij denken dat dit meisje in een rustigere omgeving mét haar vriendje Afro snel stappen zal maken en zich veel zelfverzekerder zal gaan voelen.

Afro vindt kinderen heel erg leuk, vooral als ze met hem spelen. Ook Amber vindt kinderen heel interssant, maar bekijkt ze nu nog van een afstandje. Honden zijn ook geen probleem voor dit lieve duo. Naar buiten hoeven ze niet per se, maar ze zullen een veilig balkon of omheinde tuin niet afslaan.