Maak uw tuin veilig voor uw kat(ten)

Een veilige tuin, waar uw kat(ten) niet uit kan (kunnen) ontsnappen. Stichting Little Tigers is altijd op zoek naar nuttige tips om door te geven aan haar adoptanten, waarmee de veiligheid van de geadopteerde dieren kan worden vergroot.

Onlangs kregen we een tip van een van onze adoptanten met betrekking tot het Oscillot systeem. Zij had het al voor haar tuin besteld, en wacht op levering en installatie.

Het Oscillot systeem bestaat uit ronddraaiende peddels, die bovenaan de schutting kan worden gemonteerd. Zodra uw kat probeert over de schutting te klimmen, en zich wil vastgrijpen aan de peddels, beginnen deze te draaien en krijgt de kat geen houvast.

Niet alleen houdt dit systeem uw kat in de tuin, andere katten, die proberen over de schutting te klimmen, om uw tuin in te komen, worden op deze manier buiten gehouden.

Meer informatie over dit systeem is te vinden op Catproof Gardens. Daar is het systeem ook te bestellen en vindt u aanwijzingen, hoe u zelf het systeem kunt installeren.

Een andere plek om ideeën op te doen, is de besloten groep “Afgeschermde tuin voor je katten en de inrichting ervan”. Om de berichten, tips en discussies te kunnen zien, moet je wel lid worden van de groep.