Onze Partners

Meer over onze partners in het buitenland

Arantza – Ayamonte, Spanje

Hallo, mijn naam is Arantza en ik geef leiding aan de kattenopvang A.P.A.P.A. Onze stichting bevindt zich in de stad Huelva, Ayamonte, in het zuiden van Andalusië, Spanje. Ik begon in 2011 als vrijwilligster en beetje bij beetje kreeg ik meer verantwoordelijkheden. Waar ik kan, werk ik samen om de kwaliteit van leven van onze  katten te verbeteren. Ik houd de gegevens van de katten bij, ik regel adopties in Spanje en in het buitenland, ik werk samen met de dierenarts, ik organiseer transport en vluchten. Verder houd ik de social media en onze website bij….. En dat is een hoop werk. En dat alles, zodat onze katten gezond en gelukkig zijn en we de perfecte familie voor ze kunnen vinden, waardoor we meer katten in nood kunnen helpen. Ik heb een prachtig team van 8 vrijwilligers en we vormen een grote familie, we werken samen en zijn verenigd in de zorg voor onze katten. In onze opvang hebben we totaal 100 katten. Dankzij de grote inzet van het hele team van Little Tigers, vinden we de beste families voor ze. We zijn erg blij met jullie enorme hulp. Aarzel niet, Adopteer een kat!

Bekijk de sponsorkatten van Arantza

Volg A.P.A.P.A op Facebook  | Bezoek de website

Asoka el Grande, provincie Alicante, Spanje

Asoka el Grande is een asiel dat is opgericht zonder winstoogmerk met als doel, het opvangen, verzorgen en herplaatsen van verlaten dieren. Er geldt een 0% inslaapbeleid. Er wordt alleen ingeslapen op humanitaire gronden, waarmee wordt bedoeld: dieren die zeer ernstig gewond binnenkomen en geen kans meer hebben op herstel en dieren die door ouderdom geen humanitair bestaan meer hebben. Deze beslissingen worden altijd genomen in overleg met de dierenarts.

Asoka el Grande is ruim 20 jaar geleden begonnen met een privé asiel in San Vicente (provincie Alicante). 8 Jaar geleden heeft Asoka het beheer gekregen over het gemeente asiel in Castalla en 6 jaar geleden heeft Asoka het beheer gekregen over het asiel Centro Protección Animal in Orihuela. Dat laatste asiel was voorheen een¨dodingsstation¨. Nadat Asoka el Grande het beheer heeft overgenomen heerst er een 0% inslaapbeleid.

Asoka wordt gerund door vrijwilligers en is vrijwel geheel afhankelijk van donaties en sponsors. Tevens worden er rommelmarkten en events georganiseerd om donaties op te halen en om het asiel bekendheid te geven. Er wordt voorlichting gegeven op scholen en er worden honden meegenomen naar verzorgingstehuizen voor senioren.

Jaarlijks worden er in de drie asielen zeer veel honden en katten opgevangen, (medisch) verzorgd en herplaatst. In het asiel in Orihuela bevinden zich ook boerderijdieren en cavia´s. In 2017 zijn er 1200 honden en katten herplaatst.

Bezoek de Asoka websites:

Asoka el Grande (San Vicente): www.asokaelgrande.org | Asoka Castalla: www.asokacastalla.org | Asoka Orihuela: www.protectoraoriolana.org

Kerrie – Los Barrios, Spanje

In zuid Spanje, regio Cadiz, ligt een industriestadje Los Barrios. Het is geen welvarende streek, en de mensen moeten ploeteren voor hun eigen bestaan, en hebben daar blijkbaar geen geld over voor dieren, maar helaas ook weinig empathie voor dieren.

In Los Barrios is een gemeentelijk asiel waar men honderden honden houdt, in hokken op een groot terrein. Op dat terrein staan ook twee bouwvallige schuurtjes, boordevol met katten. Het asiel heeft voor de hele streek het contract om katten op te vangen. Dat betekent dus dat andere asiels katten kunnen weigeren, want ze kunnen zich verschuilen achter het feit dat Los Barrios ze opvangt. Los Barrios is echter een asiel waar de katten in slechte omstandigheden zitten, en het is bovendien een dodingsstation, dus katten worden er afgemaakt als er teveel zitten. De katten die er zitten hebben weinig. Weinig voer, weinig prettige ligplekjes, weinig speelgoed, en weinig medische verzorging.

Kerrie Edwards, een Engelse vrouw die in Spanje woont, heeft met een paar Spaanse mensen de schuurtjes waar ze zaten, opgeknapt. Nu hebben de katten daglicht, een uitloop naar buiten, en is er een apart verblijf voor kittens. Ook is er wat speelgoed en liggen er nu kleedjes voor de katten. Maar de volwassen schuur zit overvol. En niemand haalt daar een kat, als men al voor een kat komt, dan is het een kitten. De volwassen katten zijn gedoemd om te blijven zitten tot de dood er op volgt.. ???? want uiteindelijk is het nog steeds een dodingsstation.

Kerrie laat ook eens per maand een dierenarts naar de katten komen om medische zorg te geven en te steriliseren. Want de beheerder doet niets voor ze.
Helaas heeft Kerrie niet veel hulp. Slechts enkele mensen willen een keer een katje opvangen of een keer in het asiel helpen. Dus doet Kerrie bijna alles alleen. Ze rijdt wekelijks enkele keren honderden kilometers om aangereden katten en andere zieke katten op te halen en naar dierenartsen te brengen.

Daarom helpen we Kerrie. Zij haalt de meeste sociale katten uit de schuur, en de katten die zo depressief zijn in het overvolle asiel dat ze stoppen met eten en ziek worden. Kerrie verzorgt die katten in een tuinhuisje in haar tuin. Ze laat de katten tot rust komen, aansterken, en ze bekijkt het karakter, zodat ze kan zien wat zo’n kat nodig heeft. Wij proberen voor die katten een huisje te vinden, zodat Kerrie weer nieuwe katten kan redden. Dus met de adoptie van een kat red je er eigenlijk twee.

Bekijk de sponsorkatten van Kerrie

Volg Kerrie op Facebook  | Bezoek de website

Liliya – Burgas, Bulgarije

In Bulgarije werken we samen met een particulier initiatief. Liliya zet zich,met behulp van een aantal gelijk gestemde mensen in, om het bestaan van zwerfkatten zo dragelijk mogelijk te maken. Ze biedt regelmatig katten ter adoptie aan, maar behandelt ook gevallen, die niet voor adoptie in aanmerking zullen komen. Omdat ze verder geen steun uit de maatschappij en van de overheid krijgt, is het erg moeilijk om goed voor de dieren te blijven zorgen. Wij kunnen een handje helpen, door op afstand haar werk te steunen en één of meer van haar niet plaatsbare katten te sponsoren.

Bekijk de sponsorkatten van Liliya

Volg Liliya op Facebook

Manu – Madrid, Spanje

My name is Manuela, I am 37 years old and have been an animal lover for as long as I can remember. I am from Romania where I have been volunteering and rescuing animals for ten years before relocating to Spain 7 yers ago. Life in Spain, Madrid, as a rescuer, is different, there aren’t as many stray dog as back in my native country but there are a lot of wild cats living in colonies that need castration and it is one of my main focus, I catch, spay and release. Aside from wild cats, there are many abandoned house cats, living in poor conditions in local shelters, in need of a home. This is how my collaboration with Little Tigers started. They gladly offered to help and so, a lot of cats that would be difficult to place in homes in Spain, found homes in Holland. A lot of cats are now living in happy homes and a lot more are waiting. With every cat we help, there is one cat living a happy life!

 

Shelter Friend, Dnipro, Oekraïne

Eerlijk gezegd was ik nooit van plan geweest om in het dierenwelzijn terecht te komen. Wel hield ik altijd al van dieren en wilde hen helpen, maar ik wist niet hoe. Mijn levenservaring in onder andere Afrika en Azië gaven me het duwtje dat ik nodig had. Ik begon eerst met sterilisatieprojecten. Nadat ik meer mensen leerde kennen, ben ik met het asiel begonnen. Het was eerst een gehuurd lapje grond en daarna kochten we een terrein. Ik wist dat als het in landen als Kenia en Vietnam mogelijk is, alles mogelijk is. In Oekraïne kan het dus ook! En zo heb ik, of eigenlijk wij, het ook gedaan. Alesya en ik werken samen sinds 2010. Het is niet makkelijk, gezien de ‘moeilijke’ cultuur hier, maar toch lukt het ons. Er zijn nog genoeg dingen die kunnen worden verbeterd, maar we gaan in ieder geval de goede kant op! Elk jaar bouwen we er kennels bij en ook nieuwe gebouwtjes of andere praktische zaken.

Wat het in Oekraïne zo lastig maakt, is dat we een cultuur hebben waarin zelfs rashonden niet voor vol worden aangezien. Daarom zijn er ook nauwelijks adopties. Dat maakt dat we de huidige asieldieren goed kunnen verzorgen maar dat er nauwelijks doorstroom van de dieren is. Dat maakt het ook lastig om te sparen voor projecten. Daarom zijn we blij met de samenwerking met Little Tigers!

Bekijk de sponsorkatten van Aleysa

Volg Aleysa op Facebook

Deze Little Tigers wachten op een liefdevol thuis