Adoptieprocedure

alles over veilig, verantwoord en gemakkelijk adopteren
 • Belangrijk, voor adoptie hanteren we een aantal spelregels:

  1 Stichting Little Tigers doet al het mogelijke, om er voor te zorgen, dat onze katten en honden allemaal gezond zijn. Voor vertrek uit het land van herkomst worden alle dieren uitgebreid onderzocht door een lokale dierenarts. Deze geeft dan een verklaring van gezondheid af, in het paspoort van het dier. Ook worden de katten en honden tegen alle bekende ziektes ingeënt.
  Alleen kittens kunnen hierop een uitzondering vormen, als ze al jong op transport gaan. In dat geval hebben ze in ieder geval de eerste inentingen gehad, maar nog geen follow-up inentingen.
  Dit wil echter niet zeggen, dat een kat of hond geen ziekte onder de leden kan hebben. Alleen dat het in dat geval zich bevindt in een stadium, dat het niet gevonden wordt bij controle. Bij twijfel blijft het dier altijd in het land van herkomst, tot het weer helemaal gezond wordt bevonden.
  Stichting Little Tigers kan geen 100% garantie geven, dat een kat of hond echt helemaal niets mankeert. Het gaat hier uiteindelijk om levende wezens. Wij kunnen ook niet anticiperen op het manifesteren van ziektes, als een kat of hond eenmaal is geadopteerd.
  Als een dier, ten tijde van het transport, wordt behandeld met medicijnen, dan worden deze mee gestuurd, samen met behandelingsinstructies.
  .
  2 Voor adoptie voert een lid van het intake team een in-take gesprek. Dit doen we om een beeld te krijgen waar een kat terecht gaat komen.
  .
  3 Adoptanten in spé krijgen een Adoptie-contract te ondertekenen. Dit is om commercieeël gewin met de katten en honden te voorkomen.
  .
  4 Na ontvangst van het adoptie-contract en de adoptie bijdrage, gaan we regelen dat het dier zo snel mogelijk naar Nederland/België komt. Hierbij zijn we afhankelijk van beschikbare vluchten en vlucht begeleiders. In de regel streven ernaar binnen 1 tot 3 maanden de dieren op te halen.
  De adoptanten worden zsm ingelicht, wanneer en op welk vliegveld hun dier aankomt. Als zij niet in staat zijn om die dag te komen, dan wordt in onderling overleg naar een passende oplossing gezocht.
  .
  5 Vanaf het moment dat de kat of hond aan de adoptanten is overhandigd, zijn de adoptanten verantwoordelijk voor het welzijn van hun dier. Little Tigers kan geen aanspraak accepteren. Het kan gebeuren, dat de katten, na hun reis, een beetje niezerig zijn of wat last van hun oren. Neem alstublieft aan dat geredde dieren geen post-order goederen zijn en dat ze misschien niet 100% perfect zijn na alles wat ze hebben doorgemaakt, maar we zullen, waar nodig, natuurlijk wel advies geven.
  De adoptanten worden gevraagd de chip van hun dier binnen een week op hun naam te zetten en ons op de hoogte te brengen.
  .
  6 De kosten voor adoptie bedragen in de regel €145,00 voor een kat (er kan een uitzondering worden gemaakt voor ras katten) en €275,00 voor een hond. Hoewel dit bedrag niet al onze kosten  dekt, zit er wel bij inbegrepen: de kosten voor verzorging, dierenarts, rabiës inenting, FIV/Felv bloedonderzoek, vaccinatie tegen de 3 meest voorkomende kattenziektes (feline panleukopeniavirus, feline herpesvirus en feline calicivirus) en/of hondenziektes, ontwormen, ontvlooien, en sterilisatie, behalve bij kittens onder de 6 maanden omdat die te zijn jong voor sterilisatie) chip, paspoort en reiskosten. Dit bedrag kan niet worden terug betaald.
  .
  7 Katten en honden hebben tijd nodig om tot rust te komen en te wennen; een dier, dat net aankomt, heeft een hoop veranderingen meegemaakt en kan daardoor angstig zijn. Je moet ze daarom tijd, ruimte en vertrouwen schenken. Het kan enige tijd duren en hun echte persoonlikheid kan pas na een maand te voorschijn komen, hoewel het vaak minder tijd vraagt.
  Mocht blijken, dat de dier, ondanks alle pogingen, niet kan wennen, dan verwachten wij dat de adoptanten contact met ons opnemen, om een oplossing voor het dier te vinden. De adoptanten mogen onder geen beding hun dier afstaan aan een dierenasiel. Wij zullen onze uiterste best doen om een opvang adres te vinden.

  Steun ons, alstublieft!!
  Ons rekeningnummer is: NL58SNSB0956988407, op naam van Stichting Little Tigers

 • Adopteren via Little Tigers - Het verhaal van Calvin

  Calvin is in Spanje gevonden met een gebroken kaak en ontstoken ogen, waardoor hij nu bijna blind is. Bovendien kreeg hij ook nog een acute hernia waar hij ook aan geopereerd moest worden. Er is alle hulp en liefde aan hem gegeven, zodat hij weer een gezonde en aanhankelijke kat is geworden.

  Ik heb Calvin via Little Tigers geadopteerd. Vanaf het eerste contact ben ik op de hoogte gehouden over zijn doen en laten. Over zijn gekke gewoontes, want hij is en blijft een kat. Over hoe hij met zijn handicap omgaat. Ook dat is katten eigen: hij past zich aan zijn slechte zicht aan.

  Het meest spannende was zijn vliegreis vanuit Malaga. Die was met alle zorg geregeld. Omdat hij slecht ziet, doet hij alles op de tast en daarom was zijn mandje afgesloten met gaas, zodat hij zijn voorpootjes niet steeds naar buiten zou steken. Op Schiphol was Richard van Little Tigers aanwezig om samen met mij Calvin- en nog drie katten – welkom te heten. Dat was voor mij heel geruststellend, omdat ik geen idee had hoe dat zou gaan met zo’n kleine stakker. We hadden besloten om Calvin in zijn eigen mand te laten, omdat hij zo onzeker is door zijn slechte zicht. Anders zou hij op een rustige plek in zijn nieuwe mandje zijn gezet, wat heel goed lukte met zijn reisgenoot Lily.

  Calvin woont nu drie weken bij mij en is helemaal op zijn gemak. Vanaf het moment dat hij hier uit zijn mandje stapte, is hij zijn nieuwe appartement gaan verkennen en wist zelfs de kattenbak te vinden. En we kunnen het vanaf de eerste dag helemaal met elkaar vinden dankzij alle tips die ik heb gekregen rondom zijn adoptie. Hij woont nu dus inmiddels drie weken bij mij en weet zijn weg feilloos te vinden. Hij heeft met enorme precisie het appartement afgetast en botst nu alleen af en toe ergens tegenaan als hij opgewonden is. Hij blijft natuurlijk een speciale kat door zijn slechte zicht, maar hij is heel vrolijk en speels. Van zijn nare verleden is niets meer te merken.

  Groeten van Saskia

Maak kennis met onze Little Tigers & Wolves

wachtend op een liefdevol thuis